DE ZEVEN VOORDELEN VAN PILATES

Het leven is een achtbaan, nietwaar? Het balanceren van duizend dingen tegelijk kan een echte uitdaging zijn, daarom is het zo belangrijk om een manier te vinden om gezond te blijven. Dat is waar pilates om de hoek komt kijken, een super coole full body workout routine die de wereld aan het veroveren is. Pilates biedt een tal van voordelen, zowel fysiek als mentaal. In deze blog gaan we uitleggen waarom je absoluut aan pilates moet beginnen voor een meer kick-ass, gelukkiger en gezonder leven.

pilates met reformer, pilates work out, pilates voordelen
Verbeterde Houding 

In dit digitale tijdperk wordt een slechte houding steeds gebruikelijker door de lange uren die  we voorovergebogen over schermen doorbrengen. Pilates bevordert bewustwording van lichaamshouding en balans, wat leidt tot een verbeterde houding. Een betere houding zorgt er niet alleen voor dat je langer en zelfverzekerder lijkt, maar vermindert ook de belasting op je nek en rug.

Stressvermindering 

De geest-lichaamsverbinding is een fundamenteel aspect van pilates. Het concentreren op je ademhaling en de precisie van elke beweging tijdens een Pilates-sessie kan ongelooflijk meditatief zijn, waardoor je kunt ontspannen en stress kunt verminderen. Na verloop van tijd kan Pilates een integraal onderdeel worden van je zelfzorgroutine, ter bevordering van mentaal welzijn. Dit is een van mijn favoriete pilates voordelen. 

Verhoogd Zelfvertrouwen 

Regelmatig Pilates beoefenen kan leiden tot een verbeterd lichaamsbeeld en zelfvertrouwen. Naarmate je de fysieke veranderingen in je lichaam ziet en de toegenomen kracht en vitaliteit voelt, krijg je een gevoel van kracht en zelfvertrouwen dat alle aspecten van je leven positief kan beïnvloeden. 

Pijnbeheer 

Pilates blijkt effectief te zijn bij het beheersen en zelfs verlichten van chronische pijnklachten, zoals lage rugpijn, artritis en fibromyalgie. De zachte, low-impact aard van Pilates-oefeningen kan een veilige en effectieve manier zijn om pijn te beheersen, als alternatief voor meer inspannende activiteiten. Wat fijn is aan pilates is dat je de keuze kunt maken om het zonder of met attributen te doen. Populaire pilates attributen zijn de pilatesbal of pilates ring maar ook elastische banden of gewichtjes worden regelmatig gebruikt om de pilates work out te intensiveren. 

Verbeterde Sportprestaties 

Als je betrokken bent bij sporten of andere fysieke activiteiten, kan pilates het verschil maken. Het helpt je een sterke basis van kracht en flexibiliteit op te bouwen, wat je sportprestaties kan verbeteren en het risico op blessures kan verminderen.

Op Maat Gemaakt voor Alle Fitnessniveaus 

Een van de meest aantrekkelijke aspecten van pilates is de aanpasbaarheid. Of je nu een pilates beginner bent of een ervaren atleet, pilates kan worden aangepast aan jouw fitnessniveau en doelen. Instructeurs kunnen individuele begeleiding en aanpassingen bieden om ervoor te zorgen dat je het meeste uit elke sessie haalt. Natuurlijk kun je ook wat video’s op YouTube bekijken voor inspiratie en tips. Op YouTube vindt je verschillende filmpjes waar je kunt kiezen om wel of niet gebruik te maken van bijvoorbeeld een pilates ring of pilatesbal. Zo bepaal je zelf of je als pilates beginner begint of als gevorderde. 

Optie voor Thuis 

Bovenop al deze voordelen vind ik het een groot pluspunt dat je de optie hebt om het thuis te doen. Natuurlijk kun je naar een Pilatesles gaan waar ze een reformer hebben zoals je op de foto hierboven kunt zien, maar dat is helemaal niet nodig! Je kunt een full body workout thuis hebben! Er zijn veel opties zonder het gebruik van attributen, maar als je het wilt veranderen, kun je een Pilates-ring of bal gebruiken.

Conclusie 

Pilates is meer dan alleen een trainingsregime; het is een full body workout die fysiek en mentaal welzijn bevordert. De voordelen van Pilates zijn talrijk en kunnen het leven van vrouwen op verschillende manieren positief beïnvloeden. Of je nu je kern (core) wilt versterken, flexibiliteit wilt vergroten, je houding wilt verbeteren, stress wilt beheersen, zelfvertrouwen wilt vergroten, pijn wilt verlichten, sportprestaties wilt verbeteren of gewoon een gezonde levensstijl wilt behouden, Pilates is een veelzijdige en empowerende keuze.

Dus waar wacht je op? Omarm vandaag nog Pilates voordelen en ontgrendel een pad naar een gezonder, gelukkiger en zelfverzekerdere jij! Je lichaam en geest zullen je ervoor bedanken.

You got this girl!

XOXO

pilates work out, pilates workout thuis, pilates voordelen